Neato Filters

Neato Filters

Ben je op zoek naar originele Neato filters? Dan ben je bij de Helpende Robot aan het juiste adres. Wij verkopen alle originele onderdelen voor Neato Botvac robot stofzuigers. En dus ook filters. Op deze pagina lees je onder andere wanneer je je filters moet vervangen, hoe je ze kunt vervangen en wat voor verschillende filters er te krijgen zijn.

Verschillende filters

Er zijn verschillende filters te vinden van 4 euro tot 15 euro per stuk. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen?

Oranje ‘’Standaard’’ filter (Vanaf 3,50)

Het oranje filter is het instap model. Deze filters kosten in een 4 pack slechts 3,50 per stuk. Dit is dus ook gelijk het goedkoopste model. Dit filter is te vergelijken met het filter in je gewone stofzuiger. Het nadeel van dit filter is dat het geen fijnstof filtert. Een deel van het stof dat van de grond opgezogen wordt, wordt de ruimte weer in geblazen. Dit zorgt ervoor dat je vaker moet afstoffen. Het voordeel van dit filter is dat deze erg goedkoop is.

Paarse ‘’High Performance’’ filter (Vanaf 9,50)

Het High Performance filter is een stuk duurder maar ook heel veel beter. Deze filters kosten in een 2 pack 9,50 per stuk. Het paarse filter is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld huisdieren. Deze filtert meer fijnstofdeeltjes waardoor je minder vaak hoeft af te stoffen.

Zwarte ‘’Ultra Performance’’ filter (Vanaf 14,50)

Het zwarte Ultra Performance filter is het allerbeste filter voor je Neato Botvac. Deze filters kosten een kleine 15 euro en hebben een heel goed fijnstof filter. Alles wat van de grond opgezogen wordt blijft dus ook zitten in de opvang bak. Het gebruik van een Ultra Performance filter resulteert in dat je veel minder hoeft af te stoffen. Dit filter is een stukje duurder dan de andere filters maar wel vele malen beter. Het Ultra Performance filter is ook uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën etc. De meeste mensen die een zwart Ultra Performance filter gebruikt hebben willen nooit meer anders.

Een beter filter filtert meer kleine stofdeeltjes. Hierdoor gaat hij sneller verstopt zitten en zul je hem wat vaker moeten vervangen.

Zelf proberen wat jouw favoriete filter is?

Wil je zelf testen wat voor jou het beste filter is? Dat kan! We hebben in onze webshop een 3 pack filters voor 25 euro. Op deze manier kun je alle filters testen en bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Wanneer moet je je filter vervangen?

Het is aan te raden om in ieder geval iedere 2 maanden het filter van uw robot stofzuiger te vervangen. Dit voorkomt vervelende geurtjes en zorgt ervoor dat de Botvac goed blijft werken. Je kunt het filter na ieder gebruik schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat de robot goed blijft presteren.

Hoe vervang je Neato filters?

Vervangen van Neato filters is super simpel. Je verwijderd de stofbak uit de robot. Je ziet nu het filter zitten. Het filter is eenvoudig te demonteren door middel van een klik systeem. Verwijder het oude filter en plaats eenvoudig het nieuwe filter.

Standaard filter oranje
High performance filter paars
Ultra performance filter zwart