Instructievideos voor uw Neato Botvac

Hieronder vindt u een aantal video’s die handige tips bevatten voor het onderhoud aan uw Botvac en/of hoe u onderdelen zelf kunt vervangen. Alle getoonde (originele) accessoires zijn bij ons te bestellen.

De Neato Botvac voor het eerst in gebruik nemen

In de video hiernaast ziet u een aantal tips voor het maximale resultaat bij het in gebruik nemen van uw Neato Botvac.

De stofbak van uw Botvac legen

De video hiernaast toont hoe u de stofbak kunt legen van uw Botvac.

Neato Botvac onderhoud 

De Neato Botvac robot stofzuigers zijn natuurlijk niet goedkoop. Deze machines zijn de absolute topklasse en deze wil je natuurlijk graag in optimale staat houden. Met onze onderhoudstips zorg je ervoor dat je robotstofzuiger in optimale staat is en blijft. Op deze manier kan hij zijn werk goed doen en heeft hij een lange levensduur. 

Filters schoonmaken 

De filters moeten regelmatig schoongemaakt worden. Elke keer dat je de stofbak leegt kun je het beste ook direct het filter schoonmaken. Dit kun je doen met de bij geleverde kam of met je normale stofzuiger.  Als de filters verstopt raken verliest de stofzuiger zijn zuigkracht. 

Filters vervangen 

Het is aan te raden om in ieder geval eens per 2 maanden de filters te vervangen. Dit kan ook vaker zijn maar dit hangt net af van het gebruik. Draait de Botvac iedere dag in een ruimte met huisdieren? Dan zul je het filter iets vaker moeten vervangen. Ook moet een Ultra Performance filter wat vaker vervangen worden. Meer weten over verschillende soorten filters? Dat lees je hier: Neato Filters 

Borstel schoonmaken 

De borstel van je Neato moet regelmatig schoongemaakt worden voor optimale prestaties. De borstel schoonmaken is een eenvoudig klusje. Hier onder leggen we stapsgewijs uit hoe je dit kunt doen. 

Stap 1: Draai de robot om 

Stap 2: Demonteer het zij borsteltje en maak deze schoon. Dit borsteltje zit vast met een magneet. Deze kun je zo lostrekken 

Stap 3: Verwijder de bostel beschermer. Dit is het plastic gedeelte wat voor de grote borstel zit. Ter hoogte van de wielen zitten 2 inkepingen. Hier kun je de borstel beschermer lostrekken. Deze zit vast met een klik systeem.  

Stap 4: Je kunt de borstel nu uit de machine pakken. Vaak deze vervolgens goed schoon. Zorg dat er geen haren of andere rotzooi in de borstel achter blijft. Is je borstel erg vies of kapot? Je kunt deze op dit moment ook vervangen. Je kunt eenvoudig een nieuwe borstel monteren. (klik hier voor ons aanod borstels) 

Stap 5: Maak de behuizing rondom de borstel ook gelijk goed schoon. 

Stap 6: Plaats nu de borstel terug in de behuizing. Daarna kun je de borstelbeschermer weer terug plaatsen. Deze klikt weer op dezelfde manier terug. Vervolgens plaats je de zijborstel weer terug en is je Neato er weer helemaal klaar voor. 

Accu vervangen 

Na een verloop van tijd kan het zijn dat de accu van je Neato robotstofzuiger minder wordt. Dit kun je oplossen door de accu te vervangen. Deze zijn bij ons verkrijgbaar en gemakkelijk zelf te vervangen. Na het plaatsen van een nieuwe accu kan je Botvac weer grote oppervlakten schoon houden. 

Anti val sensoren reinigen 

De meeste robotstofzuigers hebben anti val sensoren. Deze zitten aan de voorkant van de machine en registreren het op het moment dat ze op bijvoorbeeld een trap staan. Het is van belang dat deze goed schoon zijn omdat je natuurlijk niet wil dat de machine van de trap naar beneden valt. Deze sensoren kun je voorzichtig schoonmaken met een wattenstaafje. De sensoren bevinden zich aan de onderkant van de Botvac, vlak voor de bostel. 

Door de robot zelf goed schoon te houden evenals de filters en borstels houd je jouw Neato robotstofzuiger in top staat. 

Op zoek naar onderdelen voor je Botvac? Deze vind je hier: Neato onderdelen